Aivojen kuntoutusta

Kesällä luin sellaisen kirjan kuin Luo itsesi uudelleen, ja olen sen jälkeen ihan vallan hulluna kuntouttanut aivojani eli meditoinut joka päivä. No en ihan niin hulluna kuin pitäisi, ehkä 15-20 minuuttia päivässä, enkä todellakaan 45 minuuttia kerralla kuten ohje antaa ymmärtää. Paitsi joskus saatan unohtaa tehdä sen, mutta jo heti seuraavana päivänä muistan. Ja joskus saatan nukahtaa kesken kuntoutuksen, mutta se ei haittaa, koska tähän mennessä olen aina herännyt.

Meditoidessa mietin, mikä olisi paras versio minusta. Se ei ole ainakaan ahdistunut ja pelokas eikä kiltti väärällä tavalla, joten on mukavaa miettiä, millainen haluaa olla, koska kun sitä miettii, niin silloin on. Se onkin se idea. Keho nimittäin luulee, että se on totta, koska ajattelen niin. Tästä syystä saan lisää itsevarmuutta ja hyvää oloa, koska niissä ajatuksissa uskallan olla se, mitä olen oikeasti enkä mitenkään leikisti.

Tuntuu, että vaatii hirveästi rohkeutta uskaltaa. On helpompi olla uskaltamatta. Mutta sitten, kun lopulta rohkenee, voi huomata, ettei se ollutkaan maailmanloppu, koska ei ole kuollut. Ja jos on kuollut ja silti huomaa asioita, niin sehän onkin sitten aivan uudenlaisen elämän alku.

Mistä tulikin mieleeni, että asunnossani taitaa olla kummitus, koska yhtenä iltana ovi narisi itsekseen ja seuraavana iltana haisi pieru, vaikken se ollut minä. Ehkä kummitus vastasi kun sille huudettiin, sillä edellisellä viikolla olin tehnyt päiväruoaksi kaalilaatikkoa härkäpavuilla ja illaksi hernekeittoa lautasella ja ruisleivällä. Ehkä edesmenneet koirani Tipu ja Dada ovat takaisintulleet.

Ja vielä yksi erittäin tärkeänlainen asianlaita. Haluan ihan vielä kerran ja taas kiittää kaikesta palautteesta, jota olen kirjoistani ja muistakin höntsäntöntsä-teksteistäni ja haastatteluistani saanut. Sitä tulee joka päivä ja kaiken luen keskittyneesti ja sydämeeni painan. Teidän kauniit sanat merkitsevät minulle maailmoita eli jos yksi maailmanloppu tuleekin viikossa niin minulla on tällä hetkellä varastossa jemmassa tuhansia uusia maailmoita. Ja se on teidän ansioita. <3