10 vinkkiä jouluvalmisteluihin

Marraskuu lähenee loppuaan hurjaa vauhtia. Mikäli et ole aloittanut vielä jouluvalmisteluita, nyt alkaa olla aika. Näin pääset takuulla oikeaan tunnelmaan:

  1. Ahdistu pimeydestä. Tämä onnistuukin marraskuussa helposti. Ulkona ei kannata käydä valoisalla ollenkaan. Paras ahdistus tulee, kun istuu nälkäisenä ja väsyneenä bussissa, ja pimeyden sekä sateen takia ajaa oman pysäkin ohi. Joulutunnelmaa voi jakaa muille huutamalla bussikuskille törkeyksiä sen takia, että on itse mokannut.

  2. Ahdistu ihmisistä. Tämä saattaa olla hieman hankalaa, kun pimeydessä ei erota naapuria roskapöntöstä. Siksi kannattaa varmuuden vuoksi ahdistua myös pöntöistä. Kannattaa muistaa, että vaikka kaduilla ei näy juuri ketään, autojen sisällä on muita ihmisiä. Jalankulkijana heille on helppo toivottaa hyvää joulua jättämällä kaikki heijastimet kotiin. Jos he ajavat ylitsesi, he saavat takuuahdistuksen joka vuodelle. Naapureille voi toivottaa hyvää joulumieltä katsomalla muualle.

  3. Ahdistu joulumusiikista. Tunne viha heti, kun menet kauppaan ja kuulet iloista laulantaa kaiuttimista. Anna tunteen valua kehoosi ja täyttää mielesi koko päiväksi. Pura viha muihin, mutta älä kerro syytä. Näin pystyt auttamaan heitä, jotka eivät vielä ole aloittaneet jouluvalmisteluita.

  4. Ahdistu jouluherkuista. Kävele joulusuklaahyllyä päin, joka ei vielä kuukausi sitten ollut siinä pilaamassa rutiinejasi, ja suutu sille. Usein pelkkä suuttuminen ei kuitenkaan vielä riitä joulutunnelman luomiseksi. Vanha viisaus onkin, että kannattaa ostaa pari pakettia sokeriherkkuja kotiin “joululahjaksi jollekin” ja syödä ne itse alle tunnissa.

  5. Ahdistu joululahjoista. Ei ole mitään niin mukavaa, kun käyttää rahaa sellaiseen, jota kukaan ei oikeasti halua tai jolla kukaan ei tee yhtään mitään. Mitä enemmän käyttää aikaa ja rahaa lahjojen ostamiseen, sitä suuremmalla todennäköisyydellä epäonnistuu sekä lahjoissa että elämässään. Se on sitä kuuluisaa joulun taikaa.

  6. Ahdistu jouluruoasta. Tämä jos mikä on helppoa. Kutsu jouluksi kylään kymmenen ihmistä mutta varaa ruokaa sadalle. Pilaa kinkku ja laatikot uunissa kätevästi samalla, kun hinkkaat 13 tuntia paniikissa saunasta persehikitahroja pois.

  7. Ahdistu koristeista ja valaistuksesta. Parhaiten tässä auttavat vilkkuvat ulkovalot, jotka on asennettu sisälle jokaiseen ikkunaan. Jos ei omista omia valoja, voi ahdistua myös naapurin valoista, joita on todella helppo myös hävetä.

  8. Ahdistu aatosta. Käytä viikkoja ladaten ahdistusta pelkästään tälle yhdelle päivälle. Osa tykkää jakaa pienen määrän ahdistusta monelle päivälle jo ennen aattoa, mutta maksimaalisen tehon saa irti pitämällä yhtä vuorokautta koko elämän tärkeimpänä aikana. Näin myös muut pystyvät aistimaan kireyden ja tiukan aikataulun. Muista näyttää pettymys, kun avaat pakettia. Se lisää tunnelmaa.

  9. Ahdistu roskan ja muovin määrästä. Ennen vanhaan tämä oli vielä vaikeaa mutta ei enää. Roskat ja muovit voi heittää mereen tai järveen eläinten iloksi, sillä kyllä nekin tarvitsevat joulun.

  10. Ahdistu pukista. Tilaa joku tuntematon vesseli kotiin heilumaan ja toivo, että hän tuoksuu jouluviinalta. Toiset käyttävät pukkina heille jo tuttuja henkilöitä, mutta tässä on se riski, että pukin saapuessa kiusallinen hiljaisuus ei laskeudu huoneeseen, jolloin oikeaan vaivaantuneisuuden tunnelmaan on vaikea päästä. Saattaa myös olla, etteivät lapset pelkää tutun kuuloista karvanaamaa, mikä toki pilaa kaiken.

Ja ei muuta kuin hommiin!