Apua seksittömään elämään

Minua kiehtoo hirveästi keskustelu siitä, että suomalaiset puuhaavat nykyään seksiä vähemmän keskenään. Että pariskuntien (kolmoskuntien ja neloskuntien myös?) pitäisi panna enemmän. Siitä se onni tulee, panemalla tulee.

Tässä oiotaan mutkia suoriksi vähän samalla tavalla kuin sanoisi masentuneelle ihmiselle, että ota itseäsi niskasta kiinni ja mene lenkille. Lenkillä käyminen ja seksi tekevät hyvää - mutta ainoastaan silloin, kun itse haluaa ja jaksaa tehdä niitä.

Liikunta saattaa rasittaa ennalta väsynyttä kehoa todella pahasti lisää. Kroppa ei vaan siedä enää sitä, että lihaksetkin kipeytyvät. Se luulee olevansa entistä sairaampi, ja uupumus voimistuu. Ja sanomattakin selvää, ettei seksistä tule nautinnollisempaa, kun sitä tekee väkisin.

Lampun vaihtaminen ei auta silloin, kun sähköverkossa on häiriö.

Toisaalta tämä teema mietityttää myös siksi, että olen itse sinkku enkä juurikaan harrasta seksiä muuta kuin sormieni, suihkuni ja vibraattorieni kanssa.

Olen silti onnellinen.

Huh huh.

HUH HUH.

Jos mietin oman elämäni onnellisuuspalettia, se on kaikkine suruineen ja iloineen sopivassa balanssissa. Vastoinkäymisiä tulee, mutta niin tulee onnellisuuden hetkiäkin. Seksi hyvän tyypin kanssa olisi ihan super hauskaa, mutta joskus elämässä tulee aikoja, kun sillä saralla on variaatiota vähemmän.

Toki olen työstänyt asiaa sinkkuaikanani paljon ja minulta on mennyt tovi aikaa hyväksyä ja sopeutua tämän tyyliseen elämään. Ja tietysti tämä on kohdallani oma valinta, koska en halua harrastaa seksiä kenen tahansa kanssa. Varmasti löytäisin baarista tai deittiappeista seksiseuraa alle tunnin sisällä. Mutta minä tiedän, etten nauttisi siitä. Kaikkea on jo kokeiltu. Hyvä seksi tarkoittaa minulle samaa kuin luottamus ja hyvä yhteys toisen kanssa. Itse akti on siinä toissijaista.

Lopuksi haluaisin kehottaa niitä pariskuntia, joille seksistä tai seksittömyydestä on tullut murhe, menemään terapiaan. Menkää menkää menkää. Kokeilkaa edes. Voitte saada sieltä uudenlaisia työvälineitä kommunikointiin, jos homma on äitynyt nälvimiseksi tai puhumattomuudeksi. Voitte saada sieltä sähköverkon takaisin päälle, ja se voi järkyttää, jos on pitkään elänyt pimeydessä - nimittäin joskus se voi tarkoittaa myös eroa.

Myös yksinasuvia, jotka ovat huolissaan omasta seksuaaliterveydestään, rohkaisisin puhumaan ammattilaisen kanssa.

Rohkeutta!